Nederlandse rechter stelt Glen Dimplex groep in het gelijk

Nieuws

9-5-2016

Patent door rechter goedgekeurd


Op 4 mei 2016 heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag voorlopig geoordeeld dat door het op de markt brengen en distribueren van een collectie elektrische sfeerhaarden onder de naam “Mystic Fires”, Ruby Décor BV (tevens opererend onder de handelsnaam Ruby Fires) en Aparto BV, inbreuk hebben gemaakt op het patent dat in het bezit is van Basic Holdings, een groepsvennootschap van de Ierse Glen Dimplex groep.

De Rechtbank heeft Ruby Décor en Aparto een verbod opgelegd alsmede bevolen een recall en opgave te doen en ook EUR 97.663 aan (proces)kosten te betalen. Behalve voor Nederland heeft de rechtbank Ruby Decor ook een verbod opgelegd in deze zaak voor Duitsland, Frankrijk, Ierland en het Verenigd Koninkrijk.

De Glen Dimplex groep is wereldwijd leidend op het gebied van elektrische verwarmingen. In Nederland brengt Glen Dimplex o.a. sfeerhaarden op de markt onder de naam Faber.

Mocht u naar aanleiding van deze berichtgeving vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Erik Eising op telefoonnummer 0513-656500.

Deel dit bericht


Gerelateerd

Nieuws

Zoek een dealer

Een Faber dealer bij u in de buurt vinden is heel eenvoudig. Zoek hier op provincie of woonplaats