Klantenservice

Waarmee kunnen wij u helpen?

Hier vindt u alle antwoorden op veelgestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Dan kunt u op verschillende manieren contact met ons opnemen.

Veelgestelde vragen

Gashaarden
De levertijd van onze gashaarden bedraagt gemiddeld twee weken na plaatsingsdatum van de bestelling. U kunt uw bestelling plaatsen via uw Faber dealer.

Elektrische haarden
De gemiddelde levertijd van elektrische haarden bedraagt één à twee dagen. U kunt uw bestelling plaatsen via uw Faber dealer.

Dit is niet mogelijk. Het uitgebreide dealernetwerk van Faber haardenspecialisten adviseert u graag over de Faber haard die past bij uw wensen.
U kunt uw Faber haard bestellen via één van de erkende Faber dealers.
Klik hier voor alle gerenommeerde Faber dealers
Faber haardenspecialisten staan voor vakmanschap. Met hun expertise en ervaring zijn zij in staat om u te voorzien van een persoonlijk én veilig advies op maat, toegespitst op uw persoonlijke voorkeur en woonsituatie. Vaak hebben zij een prachtige showroom waarin diverse haarden en kachels worden gepresenteerd.
Bovendien kunnen veel van onze specialisten een situatieschets maken, gebaseerd op uw wensen. Zodat u direct kunt zien hoe de haard of kachel in úw woning eruit komt te zien.
Tevens kunt u uw wensen bespreken over de ombouw rondom uw haard.
Het periodieke onderhoud aan uw haard of kachel is specialistisch werk. Vraag uw Faber dealer daarom altijd om advies over het onderhoud van uw Faber haard.
Klik hier voor een overzicht van onze erkende Faber dealers.
Controleert u altijd eerst of de haard (correct) is aangesloten op het lichtnet en de eventuele schakelaar op ‘aan’ staat.
Controleert u vervolgens ook de werking van de afstandsbediening (zijde batterijen vol?).
Lost dit niets op, dan kunt voor storingen en/of onderhoud terecht bij de erkende Faber dealer waar u de haard heeft gekocht.

Weet u niet (meer) wie uw Faber haard heeft geïnstalleerd? Neemt u dan alstublieft contact op met de dichtstbijzijnde Faber dealer.
Klik hier voor een overzicht van al onze Faber dealers.

In bepaalde gevallen kan het voorkomen dat uw dealer u verzoekt om met Faber zelf contact op te nemen om een servicemelding te maken.
Klikt u dan hier om het service aanvraagformulier in te vullen.

Faber zal na ontvangst van het aanvraagformulier rechtstreeks contact met u opnemen.

o Faber houdt veel onderdelen en toebehoren op voorraad. Deze zijn uitsluitend verkrijgbaar via uw erkende Faber dealer. Zij helpen u graag verder om het juiste product te bestellen en indien nodig te installeren.
Klik hier voor een overzicht van onze dealers.
U kunt hiervoor contact opnemen met één van onze andere erkende Faber dealers. Onderdelen die onder garantie vallen worden niet in rekening gebracht. Waarschijnlijk zullen u wél de onderzoeks- en hersteluren in rekening worden gebracht door deze dealer.
Klik hier voor een overzicht van erkende Faber dealers bij u in de buurt.
Het juiste type afstandsbediening voor uw haard staat vermeld bij de specificaties van de haarden op deze website, ook de optioneel verkrijgbare afstandsbedieningen staan hierbij vermeld.
Klik hier om naar het overzicht van al onze haarden te gaan.
Controleert u altijd eerst of de batterijen in de afstandsbediening aan vervanging toe zijn en vervang deze indien nodig. Indien dit het probleem niet oplost, neemt u dan contact op met uw Faber dealer.
U kunt de afstandsbediening niet rechtstreeks bij Faber bestellen.
In verband met de warmte adviseren wij u om de afstandsbediening altijd op meer dan 80 cm van een werkende haard neer te leggen.
De Faber ITC App is te downloaden via de Apple Store of Google Play Store.
Informatie over het gebruik van deze app vind u in onderstaand filmpje:

U kunt de ruiten van uw haard snel en veilig reinigen met Faber glasspolish. Dit is een speciaal samengesteld reinigingsmiddel dat u bij de erkende Faber dealers kunt bestellen (flacon 500ml / art nr. 20714600).
Klik hier voor een overzicht van onze erkende Faber dealers.
Mocht dit voorkomen, dan kunt u voor een vervangende ruit contact opnemen met uw Faber dealer.
Klik hier voor gegevens van een erkende Faber dealer bij u in de buurt.
Een stuwberekening wordt door een erkende haardenspecialist gemaakt om een goed werkende en veilige rookgasafvoer te calculeren. Dit is specialistisch werk waarvoor u bij de Faber dealer terecht kunt. Hierbij maakt de dealer gebruik van de ‘Faber Flue App’ en de tabellen van de installatiehandleiding van de haard.
Klik hier de Faber Flue app te downloaden.
Dit wordt bepaald door wet- en regelgeving die per land kan verschillen. Raadpleegt u daarom altijd zowel de installatiehandleiding van uw haard als de Faber haardenspecialist. Daarnaast adviseren we u om altijd uw verzekering te raadplegen op mogelijke aanvullende voorwaarden en bepalingen.
Alle Faber gashaarden die vanaf 1992 zijn geproduceerd voldoen aan het CE-keurmerk en kunnen zonder om te bouwen worden aangesloten op energierijk gas.
Download hier de Faber Flue App voor:

Voor de desktop (Chrome browser) variant:
Klikt u hier.

Download hier de Faber ITC App voor:

 

U bent van harte welkom bij één van onze geselecteerde Faber-dealers. Klik hier voor de Faber-dealer bij u in de buurt. De showroom in Heerenveen is vanaf 1 oktober 2017 niet meer geopend voor consumenten.

Neem contact op

Met ons

U kunt contact met ons opnemen via dit contact formulier.
Vul uw gegevens in en klik op verzend.
Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op.

Volg ons opZoek een dealer

Een Faber dealer bij u in de buurt vinden is heel eenvoudig. Zoek hier op provincie of woonplaats