(Bio-)propaan is een goed alternatief voor aardgas!


Gezien alle discussies rondom het gebruik van aardgas voor woningen en haarden, is het belangrijk dat er meegedacht wordt vanuit de haardenbranche. Wij willen natuurlijk dat jij kunt blijven genieten van de gezelligheid van de haard, maar uiteraard op een duurzame en toekomstbestendige manier. Passend bij de bewustwording rondom het gebruik van aardgas voor gashaarden, is het daarom ook mogelijk om bij Faber gebruik te maken van (bio-)propaan als brandstof van de haard. Een goed alternatief op de huidige brandstof, vooral voor huishoudens die niet meer aangesloten zitten op het gasnet (gasloos wonen), geen gasaansluiting meer willen voor een haard of op zoek zijn naar een duurzamer alternatief. Deze brandstof komt uit gasflessen die aangesloten worden op de haard, en kunnen geleverd worden door de dealers vanuit het hele land. Vanwege de aansluiting op enkel de gasflessen, is het niet nodig om een verdere gasaansluiting in jouw woning te hebben. Er wordt gebruik gemaakt van vier gasflessen van 10,5 kg die aan elkaar geschakeld zitten.

Duurzame brandstof

(Bio-)propaan wordt gewonnen uit natuurlijke grondstoffen en is hierdoor milieuvriendelijker. Denk bij deze duurzame grondstoffen aan een mix van afval- en reststoffen en (hernieuwbare) plantaardige oliën. Jij merkt zelf geen verschil wanneer de haard aan staat en zo kun jij op deze manier van jouw haard blijven genieten zoals jij altijd al deed!

En de Faber gashaarden?

Ben jij in het bezit van een Faber haard of zit je er over na te denken om er één aan te schaffen? Omdat de samenstelling van (bio-)propaan anders is dan dat van aardgas, kan dit niet zomaar voor alle haarden(merken) gebruikt worden. Echter, alle gashaarden van Faber zijn wél geschikt om aangesloten te worden op (bio)propaan! Bij de Faber haarden wordt deze mogelijkheid al vanuit de fabriek ingesteld, waardoor een eventuele aanpassing achteraf vrijwel nooit een probleem is. Houd er alleen wel rekening mee dat deze gasflessen niet zomaar overal geplaatst/neergezet kunnen worden. Om die reden zien wij het momenteel veel opkomen bij vrijstaande huizen en/of huizen met een buitenruimte of tuin. Dus, twijfel jij over het aanschaffen van een haard vanwege het onderwerp 'gasverbruik'? Dan is een haard aansluiten op (bio)propaan een zeer goed alternatief!

Voordelen kort samengevat

- Te gebruiken bij woningen die 'gasloos wonen'

- Goed alternatief voor het huidige gas

- Gemaakt uit duurzame grondstoffen

- Vermindering van de CO2-uitstoot

- Jij levert ook een bijdrage aan een groenere en duurzamere toekomst

Terug naar inspiraties

Deel dit bericht


Gerelateerde

Inspiraties

Zoek een dealer

Een Faber dealer bij u in de buurt vinden is heel eenvoudig. Zoek hier op provincie of woonplaats