Op deze pagina vindt u alle begrippen uit de specificaties van onze haarden.
Afstandsbediening voor het in- en uitschakelen van de haard en het regelen van de vlamhoogte; eenvoudige comfortabel vanuit uw stoel!
Dit is het decoratiemateriaal dat op de brander wordt geplaatst, zoals een houtdecor, kiezelsteen of grijze splitsteen.
De rand tussen de schouw en de vuurkast van de inbouwhaard.
De haard heeft drie zijden van waaruit het vuur zichtbaar is.
Een hoogwaardige RVS brander, onzichtbaar ondergebracht in een decoratief asbed.
Een haard vullende brander met een overtuigend driedimensionaal vlambeeld. Geschikt voor uiteenlopende decoratiematerialen zoals houtsets, kiezel of grijze splitsteen.
Het glas van de haard bevindt zich aan de voorzijde.
Met programmeerbare thermostaat-functie.
Met programmeerbare thermostaat-functie, afteltimer, Step burner® regeling en variabele vlamregeling.
De haard heeft twee zijden van waaruit het vuur zichtbaar is.
De haard wordt compact in de hoek van een kamer geplaatst enis goed zichtbaar vanuit de hele ruimte.
Interactieve afstandsbediening met uiterst nauwkeurige vlam- en temperatuurregeling. Informeert u bovendien over de technische conditie van uw haard. Koppelbaar met de ITC–app, waarmee u uw haard bovendien via uw smartphone of tablet kunt bedienen.
De meest geavanceerde brander van Faber, voor een ongeevenaarde houtvuurbeleving. Voorzien van comfortabele, stapsgewijze bediening van de vlamhoogte en meerdere branderzones. Daardoor geniet u altijd van een optimaal vuurbeeld: het vuur concentreert zich bij lage standen in het midden en verbreedt vuur zich vanzelf zodra er meer warmte gevraagd wordt. Optioneel leverbaar met de Symbio-lichtmodule, voor een prachtig gloeiend asbed.
De Log Burner, waarbi het vuur uit de houtstammen lijkt te komen, is speciaal door Faber ontwikkeld voor een hoogwaardige houtvuurbeleving.
De haard kan rond om een hoek in de kamer gebouwd worden.
(optie) Ontspiegeld glas dekt de toegang tot de open vlammen veilig af, zonder het zicht op het vlammenspel weg te nemen.
Met name voor horecadoeleinden kunnen enkele Faber buitenhaarden optioneel worden uitgevoerd met een stalen lade (asbak), waarin rokers hun as en gebruikte rookwaar veilig kunnen achterlaten.
Een vooruitstrevende brander met comfortabele stapsgewijze bediening en meerdere branderzones. Daardoor kan het vuur zich bij lagere standen met hoge vlammen in het midden van de haard concentreren en verbreedt het zich indien gewenst bij meer warmteafgifte.
De Symbio module combineert optimale sfeer met een laag energieverbruik. De module zorgt voor een warmrode gloed onder het houtskoolbed, waardoor u ook zonder extra warmteproductie van het licht en de sfeer kunt genieten. Vooral een aanrader wanneer u de haard met name om de gezelligheid en minder om de warmteproductie waardeert.
De haard biedt doorkijk naar de andere zijde. Daardoor is dit type zeer geschikt voor plaatsing in de vrije ruimte.
Warmte wordt in veel gevallen uitgedrukt in kW ( kiloWatts). De waarden in genoemde schema geven een indicatie van de maximale warmte-opbrengst bij elke stand van de haard. De gewenste of benodigde warmte-opbrengt is voor elke verschillend en afhankelijk hangt af van meerdere factoren. Raadpleeg daarom uw haardenspecialist voor nader advies.
Afstandsbediening voor het in- en uitschakelen van de haard en het regelen van het vuurbeeld en (indien aanwezig) de geluidsmodule en hoeveelheid uitgestraalde warmte. Eenvoudig en comfortabel vanuit uw stoel.
Dit is het decoratiemateriaal dat in de haard is geplaatst.
Bij een frontmodel bevindt de opening van de haard zich aan de voorzijde.
De geluidmodule zorgt voor het geluid van een gezellig knisperend haardvuur. De module is in- of uitschakelbaar en het volume is regelbaar.
De haard kan aan de muur worden bevestigd en staat niet op de grond
Voor installatie van een inbouw haard zijn meer uitgebreid werkzaamheden nodig dan voor een inzethaard. Veelal dient eerst de haard en dan pas de schouwomkasting ter worden geinstalleerd.
De haard kan zonder uitgebreide werkzaamheden in bestaande openingen worden geplaatst en aangesloten. Indien nodig is demontage later vrij eenvoudig.
Het vuurbeeld kan in diverse kleuren worden weergegeven (niet op alle haarden van toepassing).
Een logset is een realistisch ogende set houtstammen in het interieur van de haard.
dynamisch, decoratief vuurbeeld dat lijkt te voort te komen uit het vuurbed in de haard. Dus zonder echt vuur en daardoor vriendelijk en veilig in gebruik en overal in huis toepasbaar.
Het Opti-myst® vlameffect heeft een driedimensionaal vuurbeeld met rookeffect. Dit effect wordt bereikt door een combinatie van fijne waternevel, opstijgende warme lucht en energiezuinige verlichting. Dus zonder echt vuur en daardoor vriendelijk en veilig in gebruik en overal in huis toepasbaar.
Voor het virtuele Opti-Virtual vuurbeeld wordt gebruik gemaakt van het ‘pepper’s ghost effect’, een oude theatertechniek. Het vuurbeeld ontstaat zonder warmte-ontwikkeling en maakt gebruik van moderne LCD technieken. Dus zonder echt vuur en daardoor vriendelijk en veilig in gebruik en overal in huis toepasbaar.
Sommige elektrische haarden (zie productgegevens) kunnen de ruimte ook (bij-)verwarmen.
Warmte wordt in veel gevallen uitgedrukt in kW (kiloWatts). De waarden in genoemd schema geven een indicatie van de maximale warmte-opbrengst van de haard. De gewenste of benodigde warmte-opbrengt is voor elke ruimte verschillend en afhankelijk van meerdere factoren. Raadpleeg daarom altijd uw haardenspecialist voor nader advies.

Luchtcirculatie-systeem dat er voor zorgt dat het haardglas langer schoon blijft.
Met een een driezijdige lijst rondom de haardkast kan een plateau naadloos op uw haard worden aangesloten. Voor een nog strakkere afwerking van uw schouwontwerp. (Alleen van toepassing bij inzethaarden).
Een externe luchtoevoeraansluiting zorgt er voor dat de lucht voor het verbrandingsproces in de haard van buiten wordt aangevoerd, en niet vanuit de ruimte van de woning waarin de haard zich bevindt. Een externe aansluiting wordt geadviseerd bij kierdichte en mechanisch geventileerde woningen. Uw Faber haardenspecialist adviseert u graag hierover.
De (DIN) EN normering is een verplichte europese kwaliteitsnorm. Alle Faber houthaarden voldoen aan deze norm.
Bij een inbouwhaard wordt eerst de haardeenheid geplaatst, waarna een ombouw wordt aangelegd.
Een inzethaard wordt geplaatst in een bestaande inbouwruimte. Dit type haard is meestal zonder veel aanpassingen te plaatsen.
Het gemiddeld afgegeven vermogen.
Het percentage van het afgegeven vermogen dat door de haard in warmte wordt omgezet.
De haarddeur kan met één hand worden geopend, waardoor u een hand vrij houdt om het vuur in de haard te kunnen onderhouden. Ook de vlamhoogte kan eenvoudig met één hand worden bediend, via de schuifknop midden onder de houthaard.
Warmte wordt in veel gevallen uitgedrukt in kW (kiloWatts). De waarden in genoemd schema geven een indicatie van de maximale warmte-opbrengst bij elke stand van de haard. De daadwerkelijke warmte-opbrengt wordt door meerdere factoren beïnvloedt. Raadpleegt u daarom uw haardenspecialist voor een advies op maat.